Újabb vendégposzt a 2013.07.08-i vámosszabadi falugyűlés kapcsán.

A jelenlegi kormánynak van egy szlogenje: „Magyarország jobban teljesít”. Ez arra hivatott, hogy meggyőzze az embereket, hogy az előző 2 ciklus kormányánál jobban teljesít. Ez a minimum, amit elvárhat a szavazó állampolgár.

Félre értés ne essék, a következő sorokban nem azt akarom taglalni, hogy ez a kormány jobban teljesít-e. Gondolataimat az irányítja, hogy a szavazó fülkében ne a kisebbik rosszra, hanem a megoldásra adhassam a szavazatom.

Józan paraszti ésszel közelítsünk egy példával a helyzethez (örülnék, ha más is írna ilyen példákat, hogy végre MINDENKI MEGÉRTSE /az átlag ember; az analfabéta; a Nobel-díjas; a beosztott dolgozó; a vállalkozó; a köztisztviselő; a politikus; a kormány tag is stb.):

Az állam a polgáraira előírja a tankötelezettséget (kötelezettség). Mindenkinek joga és kötelessége is a tanulás a képességeihez mérten. A megszerzett tudást minősíteni kell. A minősítésnek több foka van. Ma Magyarországon 1-5-ig minősítenek az iskolában. A határvonal az 1-es, (elégtelen) és a 2-es (elégséges) között van. A mai világban bizonyos erők igyekeznek ezt a határvonalat eltörölni. Lásd oktatási törvényben megjelent buktatás elmismásolása. Ezt párhuzamba lehet állítani a felelősség elmismásolásával.

Az illegális bevándorlók táborának megnyitását vizsgáljuk meg egy kicsit ebből a szemszögből, azaz az elégtelen és elégséges teljesítmény elérése a döntéshozatalban.

Adott a helyzet:
1. Magyarországon a menekülteknek biztosítani kell az elhelyezést (kötelezettség-Kormány).

2. Minden magyar állampolgárnak is biztosítani kell a lehető legjobb életfeltételeket (kötelezettség-Kormány)

(Mint látjuk: öngólt kell lőni, vagy a legkevésbé fájó ujjunkat kell megharapni, vagy a legkevésbé szükséges testrészünktől, szervünkről kell lemondani.)

Mit tesz ilyenkor egy jó tanuló ?

Elkezdi megoldani a feladatot.
Adott helyzetben mi a feladat? Kiválasztani a legjobb táborhelyet. Pl 4 témakör

A)    GAZDASÁGI hatásvizsgálat

B)    BIZTONSÁGI hatásvizsgálat

C)    SZOCIÁLIS hatásvizsgálat

D)    POLITIKAI, EMBERI hatásvizsgálat

Ma este számomra bebizonyosodott, hogy Dr. Végh Zsuzsanna BÁH főigazgató megbukott, azaz elégtelen minőségű/minősítésű előterjesztést tett a kormány elé. Az elégtelen munkáját a kormány döntési felelősségével próbálja fedezni, elmismásolni.

Számomra bebizonyosodott - hiába állítja, hogy komoly előterjesztést tett le a kormány elé (ami sajnos 10 évre titkosítva lett, igaz ez gyakorlat a kormány előkészítések során) -, hogy Ő a döntéskor 2 fő tényezőt vett figyelembe.

  1. A vámosszabadi ingatlan viszonylag kis költséggel, és gyorsan lakhatóvá tehető max. 200 fő részére.
  2. Minden település tiltakozna a menekült tábor ellen. Lényegtelen, hogy (háttérben a kormány döntésre hivatkozva) ezt az ellenállást kivel szemben gyűri le.

Ez a feladatmegoldás (1+2) elégtelen a szükséges A+B+C+D-vel szemben.

Nem az a fontos, hogy mi történt eddig (rossz előkészítésre rossz döntés született), hanem mi fog történni ez után.

Három lehetőséget látok:

  1. A Főigazgatő Asszony belátja, hogy rossz előkészítést írt alá, és benyújtja lemondását, felhívja erre a kormány figyelmét. Indítványozza egy új előterjesztés elkészítését.
  2. A Főigazgató Asszony HITELESEN továbbítja a Kormány részére az este elhangzottakat, azaz a Kormány ráébred, hogy rossz előkészítés alapján rossz döntést hozott, így elindít egy új előkészítést.
  3. Az eddigi civil összefogás eredményeit, véleményeit, javaslatait összesítjük és eljuttatjuk a Kormánynak. A bizalom megingása miatt ragaszkodnék/erőltetném az Orbán Viktor miniszterelnökkel történő kb. ½ órás küldöttség fogadás elérését.

Miért erőltetem az elégtelen és elégséges minősítést? A szavazó fülkében IS dönteni kell. Minden döntés, minősítés nehéz. A tanulónak a „következő osztályba” lépéshez (a Kormánynak a következő ciklusba lépéshez) minden tárgyból elégségesre kell végezni, a továbblépéshez, csak ezután vizsgálható hogy 2 (elégséges), 3(közepes), 4(jó), 5(kitűnő) munkát végzett, azaz jobban vagy rosszabbul teljesített.

Magyarországon belül is, és a világban is a Kormányt azért támadják, hogy diktatúrát vezet be, diktatúrát igyekszik kiépíteni.

 Ennek cáfolására két megoldás létezik.

  1. Minden területen jelesen teljesít, azaz nem lehetne jobban végezni a feladatot. Ez elég nehézkes feladat. példa: melyik ujjamat harapjam meg?
  2. A demokráciákban kipróbált, mellérendelő viszonyban lévő intézményt, az ÖNKORMÁNYZATOKAT (HELYI LAKOSOKAT) hívja segítségül a döntéshozatalban.

 Tehát igazából az adott helyzet ez:

  1. Magyarországon a menekülteknek biztosítani kell az elhelyezést (kötelezettség-Kormány).
  2. Minden magyar állampolgárnak is biztosítani kell a lehető legjobb életfeltételeket (kötelezettség- Kormány  +  kötelezettség-Önkormányzat).

A döntésnek ilyen felállásban kell megtörténnie. Az adott helyzetben mit értek ez alatt? A kormányülésen az előterjesztőn, és a Kormány tagokon kívül minimum az érintett települések polgármesterei is jelen vannak (véleményt mondanak, érvelnek) megvitatják az előterjesztést és DÖNTÉS születik. (Megkérdezhetitek, hogy fölébredtem-e már, mert belelóg a bilibe már a kezem…. /gyorsan kellett dönteni, nincs idő egyeztetésre stb/)

A válaszom akkor is az, hogy a szavazófülkében NEKEM is DÖNTENI KELL, és nem a kisebbik rosszat AKAROM választani, hanem a MEGFELELŐT (olyant, aki minden szinten minimum elégségesen teljesít).

Zárójelben itt jegyezném meg, hogy számomra az Önkormányzati választások mellett az jelentené többek között a  MEGFELELŐ választást, ha a parlamentben Alsó Ház és Felső Ház is létezne (lásd analóg mellérendelő viszony).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bevandorlas.blog.hu/api/trackback/id/tr965398566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsébet Buruzs Istvánné 2013.07.11. 08:01:45

Gondolatok egy falugyűlés kapcsán! nagyon jó, őszefogott, közérthető, csak remélni merem, hogy akiknek meg kell érteni ők is felfogják,.Ha a Kormány döntései ilyen előkészitések után születnek akkor a kormánytisztviselőket minimun szélnek kell engedni, de a közig. közeléből ki kell tiltani.
süti beállítások módosítása