Őshonos 2013.08.14. 09:51

A menekülésről

Karachi.jpg

Kis színes a magyar sajtóból: Túlélni Karacsiban

Miért érdekes ez a cikk? Hát azért, mert ez is egy bizonyíték arra nézve, hogy az ún. "harmadik világ" vagy a "fejlődő országok" problémáit jelentős mértékben ők okozzák saját maguknak. Az etikai-morális fejlet(len)ségük mellé kaptak kalasnyikovot, tankot és egyéb izgalmas játékszereket, miközben társadalmuk szerkezete és viselkedésnormáik a sária többezer éves hagyományait követik. Kőkorszaki módon, fogat-fogért elvek alapján próbálnak létezni, a túléléshez egyetlen cél vezérli őket: az erősebb éli túl. 

Ezekben az országokban százmilliók élnek végtelen, számunkra elképzelhetetlen és soha el nem múló nyomorban. Mivel a kalasnyikovok mellé kapnak tévét meg műholdas csatornákat is (bár azt gyakran csak életük kockáztatása árán nézhetik, "merabűnösnyugatmételye"...), van némi ködfoltos elképzelésük arról, hogy messze túl a Pamiron, az Araráton vagy az Uralon létezik egy világ, ahol mindenkinek van otthona, van ennivalója és nem lövik halomra az utcán, csak azért, mert csak. 

Ezek az emberek egyszer csak hajóra ülnek és bekopognak Európában. Sokan és egyre többen. Lehet rasszistázni, meg felhúzni az orrokat, de mi, a nyugati civilizáció most éppen Wass Albert A patkányok honfoglalása című művét éljük meg. Nem akarom lepatkányozni a menekülőket, sőt, egyénenként megértem a motivációjukat, ami útnak indítja őket, hogy új otthont, új életet találjanak maguknak. 

De be kell látni, hogy az Észak-Nyugati Civilizációt az tette naggyá, hogy folyamatosan képezte magát, előre gondolkodott, nyáron készült fel a télre, ezért jutott előre. Nem véletlen, hogy az összes szorgos-erős-gazdag nép olyan helyekről származik, ahol a természet mindig is szűkmarkú és kegyetlen volt az ott élőkkel szemben. 

Azokon a területeken, ahol az év 365 napján akadt minden bokorban valami ehető, ahol a 365 éjszaka közül bármelyiket el lehet tölteni a szabad ég alatt egy ágyékkötőbe burkolózva, ott a mai napig ősemberek maradtak akkor is, ha közben van levetett Toyotájuk, meg kalasnyikovjuk. 

Többezer éves folyamat eredménye az, hogy a német, vagy a svéd ember előre gondolkodik, takarékosan él és nehezen adja azt, amit megszerzett. A liberalizmus viszont 50 év alatt simán tönkretette ezt a többezer év alatt elért eredményt: a képzetlen, gyakran írástudatlan, beilleszkedni nem is akaró bevándorlók tömegei jönnek és verik szét Stockholm utcáit

A baj az, hogy egyrészt Európában nem fér el kétmilliárd pakisztáni-afrikai-satöbbi menekült, másrészt ők csak enni akarnak az éléskamránkból, a jövő évi szántás-vetés-aratás munkájában sem segíteni nem akarnak, sem megtanulni nem akarják. (lásd másod-harmadgenerációs törökök Németországban, akik a mai napig nem tudnak és nem is akarnak megtanulni németül beszélni sem...)

El lehet gondolkozni rajta, hogy mi a megoldás? A befogadás egy tüneti kezelés, olyan mint pálinkával öblögetni a fájós fogat. Ha viszont az a fog gyulladt és lyukas, akkor be kell tömni. Nem tudom, hogyan lehet demokráciát exportálni a fejlődő országokba (az amerikai módszer láthatóan nem vált be), de az biztos, hogy az USA-hoz hasonlóan Európát is be kell keríteni. A segélyezést ott kell kezdeni, ahol a baj van. De ott sem csak élelemosztással, hanem a helyi hadurak, kiskirályok és nagy diktátorok szisztematikus eltaposásával. Amint eltűnnek az ilyen meg ilyen és ilyen férgek, lesz esély arra, hogy Afrikát, vagy a Közel-Keletet közelítsük hozzánk. 

A jelenlegi humanitárius és liberális segélyezési rendszerrel csak azt érjük el, hogy minket is magukkal rántanak és Európában újra eljő a sötétség kora.

A bejegyzés trackback címe:

https://bevandorlas.blog.hu/api/trackback/id/tr585460079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BalazsMate · http://stockholm.blog.hu 2013.08.15. 18:10:38

"Kicsit" altalanosit a cikk. Szerintem is kezd mar sok lenni a menekültböl Europaban, de azert nem csak elösködni jönnek ide.

Az indiaiak/pakisztaniak pl. föleg dolgozni jönnek, ugy ahogy mi magyarok is. (Mivel naluk nincs polgarhaboru, szerintem eleg keves menekultet engednenek be onnan.)

Vannak akik tenyleg csak elösködnek, de a többseg szerintem boldogulni akar.

Az valoban hiba, hogy olyan embereket fogadnak be az orszagok, akikröl elöre tudhatjak hogy nehezen fognak integralodni (nyelv, kepzettseg, iskolazottsag, kulturalis kulonbsegek). Mivel a politikusok nem a menekultek negyedeben elnek, ezert nem nagyon foglalkoznak ezzel a kerdessel. Ugy nez ki kell meg nehany kulvarosi lazadas ahhoz, hogy a kormanyok atgondoljak a menekultugyi politikajukat.

De mivel allitolag ezek nagy nemzetközi megallapodasok reszei (pl. ezert kötelezhetö Magyarorszag is ilyen taborok felallitasara), csak komoly europai ellenallas eseten lehetne valtozas a politikaban.
Amig a menekultek (egy kis resze) a sajat "putrijaban" gyujtogat, addig a lakossag maradek 95%-a nem igazan erintett a dologban.
süti beállítások módosítása