2008-ban jelent meg a Black Flag 228. száma. Angol nyelvű, Angliában megjelenő lap, mely sok mindennel foglalkozik, főleg a baloldali ideológiákat ellenzi. Miért érdekes a 228. lapszám? Egyrészt a címlapján a "liberális apokalipszis" szerepel, ami remekül fekszik a tegnapi posztomban vázolt jövőképhez (ezért is illusztrálhatja a visszaszámlálásban a mai napot), másfelől az utolsó (40.) oldalon egy érdekes kép és szöveg található. Ez (kattintásra eredetiben letölthető):

tábor 2008.jpg

 A cikkben szó szerint ez szerepel:

tábor 2008 szöveg.jpg

Angolul nem tudók kedvéért: BEVÁNDORLÁSI ÜGYEK: A közelmúltban kerítések épültek a spanyol Ceuta és a marokkói Melilla között (lásd térkép). Marokkót, mint az "Európa Erődítmény" első védelmi vonalát foglalkoztatják, hogy megállítsák az Afrikából Spanyolország felé áradó gazdasági menekülteket. Az új kerítések, tetejükön szögesdróttal ("borotvás dróttal"), kamerákkal, érzékelőkkel és hang-detektorokkal kiegészítve a minél gyorsabb fegyveres reakciót hivatottak segíteni. 

A bevándorlók, megpróbálták Marokkót kikerülni, miután kiderült, hogy emberek százait hagyták a Szaharában élelem és víz nélkül. Eközben bevándorlókat tartottak táborokban egy andalúziai táborban, 2008 közepén. Aktivisták, akik vizsgálták a marokkói biztonsági erőket kijátszva Spanyolországba bejutó bevándorlókat eltartó fogolytáborok életkörülményeit, horrorisztikus körülményekről számoltak be. A bentlakók beszámolói szerint hiányos volt a jogi és szociális segítséghez való jutásuk lehetősége, rossz élelmezésre, hidegre és az orvosi ellátás gyengeségére panaszkodtak. 

A rendőrség által őrzött táborokra (melyeket a menedékkérelmük elbírálásáig fogva tartott bevándorlók őrzésére állítottak fel), semmilyen nemzetközi szabályzat nem vonatkozik, működésüket a nemzeti kormányok szabályozzák."

Namost: 2008-ban volt egy EU-szinten szabályozatlan helyzet. Szerencsétlen spanyolok a marokkói hatóságokkal együttműködve olyan védvonalat hoztak létre Gibraltár környékén, melyekhez képest a Vasfüggöny egy harmatos pókhálónak tűnik. 2008 nyarán az EU gépezete munkába lendült, elkezdték kidolgozni az egységes Európai Menekültügyi Szabályozást. 2009 tavaszára ez meg is született, melyet a magyar parlament is ratifikált. Ennek a hatályba lépése volt Magyarországon 2013. január 01-én, ez okozta-okozza a bevándorlók számának robbanásszerű emelkedését. Ha Spanyolországban ott a komplett műszaki határzár, logikus következmény, hogy Csongrád megyében jönnek be, ahol 10 kilométerre jut két járőr, ráadásul az új szabályozás szerint be se zárhatjuk őket...

Csodálkozik ezek után bárki is? Eközben a "hülye" svájciak meg jól beszigorítanak a menekültekkel szemben. Vajon ki jár el helyesen? 

A bejegyzés trackback címe:

https://bevandorlas.blog.hu/api/trackback/id/tr985460478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása