Vendégszerzőnk tollából:

Vámosszabadiban az elmúlt másfél hónapban több lakossági fórum és tájékoztató volt, mint máskor egy teljes választási ciklusban. Kezdődött az árvízi tájékoztatóval, most pedig itt a nyílt befogadó állomás ügye.

Apropó, árvíz. Az idei, minden eddiginél magasabban tetőző árhullám érkezése előtt néhány nappal a Gy-M-S Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság vezetője tartott eligazítást a lakosság részére. Elmondta, hogy mi a teendő a védekezés során és hogy mi történik akkor,  ha a lakosságot ki kell telepíteni. A tájékoztató egy pontján azt találta mondani, hogy „a logikus gondolkodásnak nincs alternatívája”. Milyen jó volt akkor ezt hallani! Féltettünk a családunkat, féltettük a házunkat, féltettük az értékeinket. Aggódva mentünk a gyűlésre, ahol kiállt elénk egy határozott, jól megtermett, szigetközi „legény”, egy közülünk való és a lehetőségekhez mérten megnyugtatott bennünket.

mérleg2.jpg

Aggódunk most is, de ezúttal nincs aki megnyugtató válaszokkal szolgálna. Ehelyett kapunk mellébeszélést, nem hivatalos információkat, nyilvánvaló hazugságokat. Hiába érvelünk, hiába próbáljuk gondolkodásra bírni a döntéshozókat, nem hallgatnak ránk. Pedig mi csak logikusan gondolkodunk. Százhúsz főt foglalkoztató gyár épülne a falu határában, ami munkahelyet teremtene, adót fizetne, beszállítókat vonzhatna régióba és hosszasan folytathatnánk a sor, hogy egy ilyen beruházás milyen előnyökkel járna. De a döntéshozók szerint gyár nem kell.

A Belügyminisztériumban és a Bevándorlási Hivatalban most azt próbálják meg bebizonyítani nekünk, hogy a logikus gondokozásnak van alternatívája. Pedig tényleg nincs...

A bejegyzés trackback címe:

https://bevandorlas.blog.hu/api/trackback/id/tr105397374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása